Istoria rochiei de mireasă

19.11.2021
Istoria rochiei albe de mireasa


Tendințele modei vin și pleacă, reaparând și pierzând din favoare de-a lungul deceniilor. Rochiile de mireasa au urmat cu siguranta acel cerc nesfarsit, dar stilurile traditionale pe care le cunoastem si iubim au ramas aceleasi ani de zile. O culoare albă strălucitoare superbă și o croială lungă care curge fac parte din rochia de mireasă de vis, dar de unde a început totul?

În timp ce nunțile au reprezentat o parte importantă a vieții de zi cu zi încă din Evul Mediu și erau adesea rezervate familiilor mai bogate. Având straturi de blană, mătase și catifea, miresele au purtat rochii de mireasă cu culori îndrăznețe și strălucitoare, în încercarea de a-și prezenta bogăția. Cu toate acestea, rochiile de mireasă albe nu vor deveni o tendință până în 1406, când Prințesa Philippa a Angliei s-a căsătorit cu regele Danemarcei Eric de Pomerania, purtând o tunică cu borduri de veveriță și hermină. Este sigur să spunem că rochiile au evoluat puțin din acele zile.

Din 1406 până la începutul anilor 1800, încă nu a fost văzut ca tradițional ca miresele să poarte alb la nunta lor. Majoritatea mireselor au purtat culorile care se potriveau preferințelor lor, miresele din Scandinavia purtând adesea un negru izbitor. Abia la căsătoria reginei Victoria cu Prințul Albert în 1840, tendința a început să se schimbe. Regina a purtat o celebră rochie albă împodobită cu dantelă Honiton, iar ilustrațiile cu rochia ei uluitoare au intrat rapid în conștiința publicului. Cine știa că regina Victoria este un astfel de trend-setter?

De atunci, rochiile de mireasă albe au fost norma pentru mirese. La începutul anilor 1900, îmbrăcămintea pentru femei prezenta o serie de decorațiuni - cum ar fi volane și dantelă - care au fost apoi îmbinate în modele de rochii de mireasă. Rochiile de mireasă albe au continuat să urmeze aceste tendințe până în anii 1960, când miresele au început să revină la stilurile clasice victoriane. Aceste modele lungi, cu fuste pline, sunt acum văzute ca aspectul tradițional de mireasă și au fost standardul de peste 60 de ani.
Deci - spre ce se îndreaptă majoritatea mireselor în aceste zile? De la începutul secolului 21, aproximativ trei sferturi dintre mirese aleg croieli fără mâneci și fără bretele alături de culori crem sau alb strălucitor. Stilurile împodobite și din dantelă sunt, de asemenea, populare printre miresele dornice să adauge câteva detalii suplimentare ținutei lor. Dacă doriți să adăugați o notă contemporană, vă sugerăm să luați în considerare croielile midi superbe pentru nunțile însorite de vară.